Projectgroep loopbaantraject

Leden:

Ann Claessens (Zonnelied/projectleider), Yves De Paepe (MPC Sint-Franciscus), Koen De Ost (scholen Sint-Franciscus), Inge Vander Gracht (scholen Sint-Franciscus), Kelly Vermeulen (De Lork), Isabelle Maes (Koca), Ruth Schelfhout (Koca), Helga Janssens (De Schakel), Sany De Gelas (Zonnelied), Inge Schietecatte (Koca), Kathleen Van Nuffel (MPC Sint-Franciscus), Lieze Versmissen (VZW De Schakel), Carolien Vandeplas (MPC Sint-Franciscus)

contactpersoon: Jamien Stoelzaet (jamien.stoelzaet@mediander.be) en Lieve Jutten (lieve.jutten@mediander.be)

Eind 2016 kreeg ik de vraag om deel te nemen aan de projectgroep loopbaantraject.  De doelstellingen duidelijk geformuleerd door directies: handvatten bieden, samen een toolkit ontwikkelen en expertise uitwisselen.

Werknemers binnen je organisatie sterker maken, laten groeien, alle kansen bieden die er zijn in de organisatie. En starten met een warm onthaal! Is het niet zo dat onze werkingen beter draaien met gemotiveerde werknemers die hun talenten kunnen benutten en zingeving vinden binnen deze job.  Een proces dat steeds in beweging zal blijven.  Een uitdaging!

Met een groep van ongeveer 15 mensen staken we de koppen bij elkaar.  Expertise die we hadden werd gedeeld en andere zochten we via externe sprekers.  We bouwden al snel al onze info op via het stroomdiagram.  Een handig instrument om heel het proces in kaart te brengen. 

Via de participatieladder kregen we zicht op de visie, om van daaruit stil te staan bij de organisatiecultuur die we bekeken als een ijsberg of was het een uidiagram?.

We bewandelden loopbaanpaden zowel in de verticale- als in de horizontale richting. We namen de rollen van een leidinggevende onder de loep en alle mogelijke gesprekken passeerden de revue.  Last but not least kwamen talenten aanbod, in geuren en kleuren, maar vooral ingezet op de juiste plaats.

Ik zou zeggen dat we stof genoeg hebben om aan de slag te gaan.  Mijn interesse is het afgelopen jaar gegroeid en ik kan alleen maar aan mijn directie haar mouw trekken om hierin verder te mogen  gaan: ruimte krijgen om verder te werken in deze projectgroep en het allerbelangrijkste, tijd en ruimte  om hiermee aan de slag te gaan binnen onze organisatie. 

door: Kelly Vermeulen   

Contacteer Mediander

Wenst u op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen van Mediander, schrijf u dan hier zeker in voor onze nieuwsbrief. Ook voor een specifieke vraag kan u onderstaand formulier gebruiken.

Mediander vzw