Een communicatiepaspoort is een document met persoonlijke gegevens van een persoon die zelf niet of moeilijk kan praten.

Op het paspoort staat kort en bondig de nodige informatie over de manier van communiceren, het gedrag en de interesses van de houder van het paspoort. Deze informatie wordt weergegeven op een overzichtelijke en leuke manier.

Een communicatiepaspoort bevat gegevens over een kind, jongere of volwassene die niet of moeilijk kan praten: welke communicatievormen gebruikt hij, hoe drukt hij behoeftes uit, waarover praat hij wel/niet graag…

Met het paspoort op zak verloopt het eerste contact vlotter met mensen die jou niet kennen. Het geeft een gevoel van veiligheid wanneer je in contact komt met nieuwe mensen.

Mediander ontwikkelde een software- programma en een website om een communicatiepaspoort te maken: http://www.communicatiepaspoort.be/

In deze vorming gaan we samen aan de slag op de computer en maken we samen met jou en je begeleider een heel persoonlijk en leuk communicatiepaspoort. Dat neem je mee naar huis en kan je later via de website nog aanpassen of veranderen.

Locaties

Deze vorming wordt op 6 verschillende locaties georganiseerd. 

Begeleiding

Griet in Geel, Hasselt en Tienen. Charlotte in Kortrijk en Roosdaal. Marian in Mechelen.

Tienen@pasform.be, 016/80.46.16

 

-> Klik op deze link om in te schrijven: http://pasform.be/vorming/ruggensteun-om-te-communiceren

o
<
>

Contacteer Mediander

Wenst u op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen van Mediander, schrijf u dan hier zeker in voor onze nieuwsbrief. Ook voor een specifieke vraag kan u onderstaand formulier gebruiken.

Mediander vzw