Een communicatiepaspoort bevat gegevens over een kind, jongere of volwassene die niet of moeilijk kan praten: informatie over de communicatievormen van de persoon, tips om een gesprek te voeren enz. Met het paspoort op zak verloopt het eerste contact vlotter tussen de persoon en een hulpverlener, leerkracht, buur.

Via www.communicatiepaspoort.be maak je jouw paspoort gratis aan. Dit online programma leidt je via een aantal vragen naar een kant-en-klaar en uniek communicatiepaspoort. Het paspoort wordt bij voorkeur gemaakt door de houder ervan, samen met familie of een begeleider.

Je kan jouw communicatiepaspoort digitaal bewaren of afdrukken in de vorm van een identiteitskaart, een bloem, een bus,…

Starten maar!

Heb je vragen? Stel ze ons gerust via info@communicatiepaspoort.be

De website is ontwikkeld door het leernetwerk ondersteunde communicatie van Mediander vzw en is onlangs vernieuwd door studenten van Vives Hogeschool in Kortrijk.

 

Contacteer Mediander

Wenst u op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen van Mediander, schrijf u dan hier zeker in voor onze nieuwsbrief. Ook voor een specifieke vraag kan u onderstaand formulier gebruiken.

Mediander vzw