Activiteiten

Leernetwerk Community Building

We ondervinden dat inclusie en een sociaal gewaardeerde rol voor onze cliënten echt een meerwaarde kan zijn in hun kwaliteit van leven. Inclusie is het insluiten in de samenleving van groepen met extra noden op basis van gelijkwaardige rechten en plichten. Een sociaal gewaardeerde rol kan je bekomen als je iets kan betekenen voor iemand anders. Om dit te verwezenlijken moeten we de buurt in kaart brengen, onderzoeken wat de talenten zijn van de buurtbewoners en onze eigen cliënten bevragen naar hun sterktes. We moeten ons focussen op de mogelijkheden en niet op de tekorten van onze cliënten. Om de talenten van onze mensen en de mensen uit de buurt te koppelen, kruipen we in de rol van buurtwerker (community builder), buurtvervlechter of bruggenbouwer. Dit loopt niet altijd van een leien dakje in onze huidige samenleving. Er zijn heel wat  vaardigheden, competenties en kennis voor nodig.

Het leernetwerk “community building” werkt als inspiratiebron. We komen regelmatig samen om positieve verhalen uit te wisselen en ideeën op te doen en zo elkaar te inspireren. Onze groep bestaat uit collega’s van verschillende instellingen met verschillende taakomschrijving. We werken met allerhande doelgroepen en hebben dus ook verschillende mogelijkheden. Er worden  heel wat methodieken aangereikt,  uitgetest en grondig geëvalueerd.

Wij, als ambassadeur, gaan met een groot enthousiasme terug naar onze werking. Binnen onze eigen teams worden  tal van  mooie projecten opgestart. Er worden vastgeroeste gewoontes herbekeken en vernieuwende ideeën worden geïntroduceerd.

Wil je graag ook bouwen aan netwerken? Kom dan zeker naar onze “inspiratie dag” op 9 mei.

 

Door Pieter-Jan Kindekens.

Schrijf je in!

Mediander vzw

Inschrijvingen zijn nog niet mogelijk.

De Inschrijvingen starten op 09-05-2019